Aluevaalit 2022

Kuvan lähde: https://vaalit.fi/aluevaalit

Suomen ensimmäiset aluevaalit järjestetään 12.1.2022 alkaen - olen ehdolla!

(Innokkaimmille äänestäjille tiedoksi, että ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 12.-18.1.2022.)


Olen ehdolla aluevaaleissa SDP:n riveissä Länsi-Uudenmaan nuorimpana ehdokkaana. Vaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, joten paljon uusia asioita tulee niin ehdokkaille kuin äänestäjille. Äärimmäisen yksinkertaistetusti: aluevaaleissa valitaan päättäjiä maakunnan tasolle johtamaan sosiaali- ja terveyspalveluita kuten terveysasemia tai koulujen psykologimitoituksia - ja minulle on äärimmäisen tärkeää että näissä vaaleissa on ehdolla myös nuoria ehdokkaita nuorten asialla!

Laurin aluevaaliteemat:

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille, terapiatakuu ja nuorisovaltuustolle edustus aluevaltuustoon!

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille

Yksi suurimpia saavutuksiani kuntapolitiikassa on se, että aloitteeni laajentaa Espoon maksutonta ehkäisyä täysin maksuttomaksi alle 20-vuotiaille toteutettiin. Sote-palveluiden siirtyessä maakuntatasolle haluan varmistaa että:

A) Maksuttoman ehkäisyn järjestelmä otetaan maakunnallisella tasolla käyttöön

B) Maksuton ehkäisy on täysin maksutonta 25-vuotiaaksi asti

Perusteena näen sekä taloudelliset hyödyt että tasa-arvonäkökulman. Maksuttoman ehkäisyn on todettu laskevan aborttien määrää ja tätä kautta tuovan säästöjä. Ennen kaikkea maksuton ehkäisy on kuitenkin tasa-arvollinen kysymys - kaikilla tulisi olla oikeus turvassa niin ei-toivotuilta raskauksilta kuin seksitaudeilta. Maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen on vähintä mitä yhteiskunta nuorille voi tehdä.

Terapiatakuu Länsi-Uudellemaalle

Me nuoret voimme historiallisen huonosti. Joka neljäs nuori kärsii jostain mielenterveysongelmasta. Tämän lisäksi erityisesti koronapandemia on aiheuttanut katastrofaalisen mielenterveydellisen hoitovelan.


Jokainen joka tarvitsisi hoitoa ja tukea ei tällä hetkellä sitä saa. Mielenterveyspalveluiden alalla on valtavasti henkilöstövajausta, joka viivästyttää hoitoon pääsyä jopa kuukausia.


Koko tilanne on absurdi, sillä Suomessa on hoitotakuu jolla turvataan kaikkien hoitoonpääsy. Takuu ei tällä hetkellä kuitenkaan toteudu. Länsi-Uudellamaalla on resurssoitava voimakkaasti mielenterveyspalveluita ja sosiaalityötä, jotta niin sanottu terapiatakuu toteutuisi.

Nuorisovaltuustolle edustus aluevaltuustoon!

Olen itse toiminut neljä vuotta Espoon nuorisovaltuustossa. Nuorisovaltuusto on käytännöllinen ja tehokas tapa osallistaa nuoria päätöksentekoon. Näin ollen vaadin että Länsi-Uudenmaan nuorisovaltuustolle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus aluevaluuston ja - hallituksen kokouksiin sekä maakunnan lautakuntiin sille on myönnettävä puheoikeudellinen edustus. Päätöksenteko ilman nuoria ei ole tasa-arvoista!

Parhaimmillaan päättäjät saisivat kuulla fiksuja ideoita ja pahimmillaan jopa joutumat kuuntelemaan niitä ;).